'Nachthemel'

HAN van den HEUVEL

beeldend kunstenaar te Breda

Han van den Heuvel

Maak kennis met de schilder

Ik ben geboren in 1956 en woon en werk sinds 1997 in Breda. Van 1989 tot 2002 heb ik als autodidact gebeeldhouwd in hout. Door de behoefte aan licht en kleur ben ik in de jaren daarna overgestapt op schilderen; eerst in acryl- en nu in olieverf. Mijn werk wordt vooral aangekocht door particulieren.

Maak kennis met mijn schilderkunst

U kunt hier kennismaken met werk van de afgelopen jaren. Als schilder kijk ik vanuit de kleurbeleving naar de wereld om mij heen. Inspiratiebronnen voor mijn werk zijn de natuurlijke omgeving, groeikracht en beweging. Ik ben altijd bezig met wat er, door de buitenkant van de dingen heen, naar de oppervlakte dringt en begeef mij met mijn kleuren en vormen in die wereld achter de zichtbare buitenkant. Vaak start ik een schilderij vanuit het verlangen naar een bepaalde kleur. De geur van een kleur gebruik ik als metafoor, die ik vertaal van gevoel naar beeld. Zo werk ik ook aan het 'vastleggen' van een beweging, of een geluid; bijvoorbeeld de dynamiek van eb en vloed, of het zoemen van insecten rondom een bloem. Ik kijk graag half 'naast' het beeld, om zintuigassociaties te laten ontstaan. Mijn stijl zou ik als lyrisch expressief omschrijven, de werkwijze als intuïtief.

Ik presenteer hier wat mij de laatste jaren heeft bezig gehouden in mijn schilderkunst. Een deel van mijn werk kunt u zien in de Schilderijengalerij. U maakt kennis met de kleuren en vormen die kenmerkend zijn voor mijn werk. De afgebeelde werken zijn te leen, te koop of kunnen tentoongesteld worden. U kunt op uw gemak de foto's bekijken en als u een werk ziet dat u aanspreekt kunt u contact met mij opnemen. Ik nodig u graag uit de schilderijen te komen bekijken in mijn atelier. U kunt daar een afspraak voor maken. Mijn gegevens vindt u onder de link Contact.